Wakker worden in de sneeuw, midden in het bos. Sprookjesachtig, maar.. koud? Niet als je in een warme Yurt zit met de houtkachel aan. Dan is het binnen heerlijk warm terwijl het buiten vriest.

Yurt in de sneeuw Veluwe

Sprookjes-achtig mooi

Het is ieder seizoen mooi in het bos, al heeft dit winter wonderland wel een hele bijzondere toevoeging. Omdat de sneeuw al het geluid dempt is het naast prachtig wit, ook oorverdovend stil. Wat een rustig weekendje weg, nog veel serener maakt.

Yurt in de sneeuw Veluwe

Terug naar de basis

Met dit weer is de plek die normaal al flink back-to-basic is zeker een uitdaging voor jouw OER-skils. Binnen ligt droog hout klaar waar je de kachel mee aan zou moeten maken. Lees hier hoe je een rook vrij vuurtje maakt.

De behalve zonder elektriciteit en stromend water is nu ook grondwaterpomp afgesloten. Met een watertank en pakken drinkwater wordt je erg bewust van het water verbruik op een dag. Met hoeveel liter schoon water kan jij je redden?

Yurt in de sneeuw Veluwe

Lekker warm binnen

Met het vuurtje aan is het binnen erg snel warm. Nu kan je rustig aan doen met je hout, dat is wel zo duurzaam. Ook kan je koken op de Dutch oven, die op de kachel past. Zo gebruik je de verwarming meteen als gasfornuis.

Yurt in de sneeuw Veluwe