Brandveiligheid en Stoken

Code rood, wat wat heb je er mee te maken?

with ♥ for nature

Droogte in Nederland

Het begin van dit voorjaar, is het net als eerdere jaren heel veel “lekker” weer. Het regend weinig en de temperaturen zijn mild. In 2020 uit zich dit in de situatie dat er nu al drie maanden geen druppel regen meer is gevallen bij ons in het bos.

Drie maanden geen regen! Ieder stukje denneboom is nu verandert in een aanmaakblokje. Logisch dus dat iedere vorm van vuur streng verboden is. Dus ook het stoken in de kachel. Met dat lekkere weer merk je daar weinig van, maar koelt het iets af dan is het wat lastiger, juist dan zitten we natuurlijk graag bij een vuurtje. Maar we zijn met z’n allen wel natuurliefhebbers gelukkig, en trekken liever een dikke trui aan dan dat we het bos afbranden.

Daarom: Zolang het niet fysiek regent, blijft de kachel uit in Renkum. In Vaassen en Emst kan je nog wel in de kachel stoken omdat de Yurts daar op een veld staan en niet in het bos.

Wij houden https://www.natuurbrandrisico.nl/ aan voor advies over brandveiligheid.

Niet stoken

Zolang er nog brandgevaar is mag je in Renkum niet stoken. Niet buiten, en ook niet in de kachel.

In Emst en Vaassen is het nog wel mogelijk.

True love

Echte liefde voor onze leefomgeving

Natuurlijk houden we allemaal van “Lekker stoken” toch brand de kachel sowiso al heel efficient dus heb je in een yurt weinig hout nodig. 

De Yurt is goed geisoleerd dus er is een stabielere binnentemperatuur als in een gewone tent. Heel erg koud wordt het dus sowiso niet. 

Nu er niet gestookt mag worden verandert er dus weinig. Je kunt nog steeds lekker in de buitenlucht leven en genieten van de mooie omgeving. Voel je een met jouw leefomgeving. En draag bij aan een veiliger bos, door enkel een warmere trui mee te nemen. Hoe makkelijk is dat!