Het magazine GezondNu staat deze maand in het teken van de stilte. Onze Mongoolse Ger in Renkum op Natuurkampeerterrein Quadenoord kreeg een eervolle vermelding tussen dé stilte natuur tips. Naast het stuifzand in Noord-Braband, het wadden eiland Schiermonnikoog het Dwingelderveld in Drente en een klooster in het Vechtdal is onze Ger een van de laatste plekken in Nederland waar het nog écht stil is. 

De Fijnste stilteplekjes van Nederland

Zelfs op het stilste plekje van de Veluwe kan je met de verkeerde wind de A50 horen.

Met de fijnste stilte plekjes van Nederland daagt GezondNu je uit om Februari te bombarderen tot stilte maand. Laad je zelf op, zodat je er weer een heel jaar tegenaan kan.

gerbnb GezondNu Stilte in een Mongoolse Yurt Ger

Logeren bij Hanna in de Ger

Eigenlijk is het een heel luxe tent die meer op een klein huisje lijkt.

Je kunt in een Mongoolse Ger daarom kamperen in de winter. De kilo’s schapenvilt houden je warm terwijl de houtkachel in minuten de ruimte aangenaam verhit, zelfs bij temperaturen tot onder nul. Voeg daar donzen dekens en schapenvellen aan toe en je wilt nergens anders meer heen. Je kunt zelfs koken op de kachel en zodra je naar buiten stapt sta je in het bos. Benieuwd hoe dat is? Renske schreef er een leuk verhaal over en maakte ook de mooie foto van de Ger in dit blad.

Gerbnb Stilte GezondNu Mongoolse ger yurt

Stilte op een Festival: Dwigelderveld 

Waar eerst heel Drente bestond uit heide, is dit tegenwoordig het grootst overgebleven heide gebied.

Naast de Mongoolse Ger staat ook Nationaal park Dwigelderveld benoemd. Dwigelderveld kennen we natuurlijk goed vanwege het KuNa festival waar ieder jaar de mooiste en grootste Mongoolse tent word opgebouwd op het stilte veld van het festival. Op het veld iets verwijderd van het festival terrein staat een gigantische Ger waar stilte, mediatie en yoga workshops worden gegeven. Natuurlijk is het heide veld in de winter ook goed vertoeven. Met de sneeuw is de kans op het spotten van wildsporen nog groter, bovendien overwinteren er vele vogels op de heide. Ook de schaapskudde kan je het hele jaar tegen komen.

mongoolse ger opbouwen

opbouwen van een ger in Dwilgelderveld

Kuna Festival Yurt